مقالات حتما باید از ساختار زیر برخوردار باشد؛

 

 

 (عنوان مقاله با قلم B Nazanin pt. 16 پررنگ)

----- یک سطر فاصله -----

نام و نام خانوادگی نویسنده اول1، نویسنده دوم2، ... (B Nazanin pt. 12 پررنگ)

----- یک سطر فاصله  -----

درجه علمی، مقطع تحصیلی و رشته تخصصی، سمت سازمانی، محل خدمت (B Nazanin pt. 11)

ادرس ایمیل(Times New Roman 10 pt.)

در صورت وجود نویسنده دوم و بیشتر، مشخصاتشان همانند نویسنده اول به ترتیب شماره مرتبط اضافه گردد.

----- یک سطر فاصله  -----

چکیده (Nazanin  pt.12 پررنگ)

در متن چکیده از ذکر مقدمه و کلیات خودداری کرده و تنها به مسئله مورد مطالعه، اهداف و روش تحقیق، مهمترین یافتهها و نتایج تحقیق به طور مختصر اشاره گردد. متن چکیده با قلم B Nazanin اندازه pt. 11 با فاصله خطوط 1 نوشته شود و طول چکیده کمتر از 100 کلمه و بیشتر از 250 کلمه نباشد. همچنین بخش چکیده می‌بایست به تنهایی کامل و فقط دارای یک پاراگراف باشد. علاوه‌برآن از اشاره به مراجع در متن چکیده خودداری شود.

----- یک سطر فاصله  -----

واژگان کلیدی: حداقل3 و حداکثر 6 واژه که با کاما (،) از هم جدا شده و در یک خط باشند. (Nazanin  pt.12 پررنگ)


نکات کلی در نگارش مقاله:

 

⮚      محتوای مقاله با عنوان همایش و محورهای اصلی آن هم‌خوانی داشته باشد.

 

⮚      مقاله در قالب علمی- ترویجی تنظیم شده باشد.

 

⮚      مقاله ارسالی برای چاپ به همایش و یا نشریه دیگری ارائه نشده باشد.

 

⮚      دبیرخانه همایش مجاز به انتخاب، ویرایش، تلخیص و یا اصلاح مقاله های دریافتی است.

 

⮚      مسئولیت آراء و نظریات ارائه شده در مقاله برعهده نویسندگان می‌باشد و چاپ مقاله به معنی تأیید مطالب آن نیست.

 

 

 

موارد لازم در تنظیم متن مقالات:

 

به منظور یکسان سازی مجموعه مقالات این همایش و تسهیل تجمیع آن‌ها توسط دبیرخانه همایش مقتضی است تا نویسندگان در نگارش مقالات از فرمت یکسان به شرح زیر پیروی نمایند.

 

⮚      از لحاظ محتوایی، مقاله ارسالی می‌بایست دربرگیرنده بخشهای مقدمه و بیان مسئله، اهداف تحقیق، روش تحقیق، یافتهها، نتیجهگیری و منابع باشند.

 

⮚      برای تایپ مقاله از نرم افزار مایکروسافت ورد نسخة 2007(MS-Word  2007)  در محیط ویندوز با امکانات فارسی استفاده شود.

 

⮚      فاصله خطوط مقاله از قسمت بالا 5/3، از پایین 3، از راست 5/2 و از چپ 5/2 سانتی متر باشد.

 

⮚      متن اصلی مقاله به صورت تک ستونی با قلم (فونت) B Nazanin و اندازة pt. 12 تک فاصله (single space) با فاصله خطوط 1 تهیه شود. عنوان همة بخش‌ها با قلم B Nazanin و اندازه pt. 14 پررنگ و عنوان زیربخش‌ها با قلم B Nazanin و اندازه 12پررنگ تایپ شود. عنوان هر بخش یا زیربخش (بدون شمارهگذاری)، با یک خط خالی فاصله از انتهای متن بخش قبلی تایپ شود.

 

⮚       خط اول همة پاراگراف‌ها باید دارای تورفتگی به اندازة cm 5/0 باشد.

 

⮚      در متن مقاله حتی الامکان از معادل فارسی کلمات لاتین استفاده شود و چنانچه معادل فارسی به اندازه کافی رسا نباشد، لاتین آن در زیرنویس آورده شود

 

⮚      صفحات مقالات می‌بایست شماره‌گذاری شوند، به‌گونه‌ای‌که شماره صفحه در پایین هر صفحه و در وسط آن قرار گیرد.

 

⮚      تعداد صفحات مقاله با پیوستها و منابع حداکثر 20 صفحه ‌باشد.

 

⮚      در صورت نیاز به درج زیرنویس، همة‌ موارد فارسی به صورت راست‌چین با قلم B Nazanin و اندازة pt. 11 و زیرنویسهای لاتین به صورت چپ‌چین با قلم Times New Roman اندازة pt. 10 نوشته شوند.

 

⮚      برای نمایش روابط و فرمولهای ریاضی از جدول دو ستونی با خطوط نامرئی مطابق نمونه زیر استفاده گردد. در ستون سمت راست این جدول، شماره رابطه و در ستون سمت چپ رابطه یا فرمول مربوطه نوشته شود.

 

(1)

 

(2)

 

 

⮚      هر جدول باید دارای شماره و عنوان (توضیح) بوده و به صورت وسط چین بالای جدول با قلم B Nazanin پررنگ و اندازة pt. 10 تایپ و به ترتیب از 1 شماره‌گذاری گردد. عنوان ستونهای جداول و متن آن‌ها باید به صورت وسط چین تایپ شوند. هر جدول با یک سطر خالی فاصله از متن پس از آن قرار گیرد. قابل ذکر است که جداول باید در اولین مکان ممکن پس از اولین اشاره به آنها در متن قرار گیرند.

 

⮚      در صورت وجود نمودار، شکل و نقشه، هر شکل، نمودار و نقشه باید دارای شماره و عنوان (توضیح) باشد که به صورت وسطچین در زیر آن با قلم B Nazanin پررنگ و اندازة pt. 10 تایپ و به ترتیب از 1 شماره‌گذاری می‌شود. نمودارها، نقشهها و شکلها میتوانند به صورت رنگی و یا سیاه و سفید باشند، ولی به گونهای که در صورت چاپ سیاه و سفید رنگها و جزئیات آن ها قابل تشخیص باشد. شکل‌ها در داخل متن و در جایی که به آنها ارجاع می‌شود، درج گردند. هر شکل را با یک سطر خالی فاصله از متن پس از آن قرار دهید.

 

⮚      جهت استناد منبع در متن مقاله و فهرست منابع از روش APA استفاده گردد. منابع و مراجع فارسی با قلم B Nazanin نازک pt. 11 و مراجع انگلیسی با قلم Times New Roman pt. 10 نازک تایپ گردد.

 

شایان ذکر است مقاله هایی که مطابق این شیوه نامه تهیه نشده باشند، از فرآیند ارزیابی خارج خواهند شد. در ادامه خلاصه‌ای از اطلاعات نوع و اندازه قلم مورد نیاز برای تدوین مقالات در قالب جدول زیر ارائه شده است.

 

جدول 1- خلاصه نوع و اندازه قلمهای مورد نیاز برای تدوین مقالات فارسی

 

عنوان

قلم (فونت)

اندازه

نوع قلم

عنوان مقاله

B Nazanin

14

پررنگ

نام و نام خانوادگی

B Nazanin

12

پررنگ

مشخصات نویسندگان

B Nazanin

12

نازک

نشانی پست الکترونیکی نویسندگان

Times New Roman

10

نازک

عنوان بخشها

B Nazanin

14

پررنگ

عنوان زیر بخشها

B Nazanin

12

پررنگ

متن چکیده و واژگان کلیدی

B Nazanin

11

نازک

متن اصلی

B Nazanin

12

نازک

زیر نویس فارسی

B Nazanin

11

نازک

زیر نویس لاتین

Times New Roman

10

نازک

منابع و مراجع فارسی

B Nazanin

11

نازک

منابع ومراجع لاتین

Times New Roman

10

نازک

 

 

مقاله ترویجی که نام دیگر آن مرور ادبیات نیز هست، اطلاعات چاپ شده در یک حوزه و موضوع خاص را در یک دوره زمانی را به همراه منابع موجود در مقالات علمی مورد نقد و بررسی قرار می‌دهد.

مقاله ترویجی ممکن است خلاصه‌ای از مقالات علمی و منابع موجود باشد ولی سازمان‌دهی و ساختار خاص خود را به همراه دارد. در این مقالات خلاصه و یافته‌ها ترکیب می‌شود و اطلاعات در یک ساختار جدید ارائه می‌شود. مقالات ترویجی می‌تواند یک تفسیر نو از مقالات و کارهای گذشته را ارائه دهد یا اینکه اطلاعات تازه را با تفسیرات قبلی ادغام کند.

مقاله علمی ترویجی طبق موقعیت و شرایط ممکن است مقالات و منابع را بررسی کرده و در آخر مناسب‌ترین و بهترین منابع را به خواننده معرفی نماید. این مقالات بر اساس جابه‌جایی، تلفیق و ترکیب و ادغام دانش موجود تهیه می‌شوند واغلب به روشن شدن زوایای  یک مسئله‌ کمک می‌کنند، ازاین نوع مقالات می‌توان به مقالات مروری، تدوینی، ترجمه‌ای، تحلیلی هم اشاره نمود. به لحاظ ارزش علمی در بین این دسته از مقالات، مقاله‌های تحلیلی از ارزش و اعتبار بالاتری برخوردارند. مقالات ترویجی شامل موارد زیر می باشند:

اجزای مقالات ترویجی

  1. عنوان
  2.  اسامی و فهرست نویسندگان
  3. چکیده
  4. مقدمه
  5. تعاریف
  6. متن اصلی مقاله
  7.  نتایج و یافته‌های به دست آمده
  8.  جمع‌بندی شامل بحث و مقایسه وکابرد نتایج بدست آمده در دنیای واقعی
  9. پیشنهاد برای تحقیقات آینده
  10. سپاسگزاری
  11. منابع و مآخذ

عنوان مقاله ترویجی:

عنوان مقاله ترویجی باید متناسب و مرتبط با موضوع، اهداف و نتایج پژوهش و بررسی باشد و بتواند موضوع پژوهش را  خلاصه برای خواننده بیان کند.شامل کلمات یا عبارات زائد نباشد و تا جایی که ممکن است از یک خط بیشتر نباشد و تا حد امکان جامع وکامل باشد.

اسامی نویسندگان:

اسامی نویسندگان معمولاً زیر عنوان در مقاله نوشته می شود. مشخصات، مرتبه علمی، آدرس، تلفن، فاکس وایمیل نویسنده (نویسندگان) به دو زبان فارسی و انگلیسی درج  می شود.

چکیده:

در چکیده مقاله ترویجی، (حدود 15-5 خط)  به آنچه در متن مقاله آمده  اشاره دارد. چکیده مقاله، باید  کوتاه، گویا و سلیس بوده و کلیت  و جامعیت متن مقاله را نشان دهد.

واژگان کلیدی:

کلیدواژهها، مفاهیم اصلی و مهم در یک مقاله هستند که بیشترین تکرار را دارند و می توان آنها را از عنوان مقاله استخراج کرد. واژگان کلیدی می تواند بین 3 تا 6 کلمه باشد.

مقدمه:

مقدمه از بخش تشکیل است: بخش اول معرفی موضوع مقاله در حدود(15- 5) خط  برای آشنایی و تاثیر در خواننده.
سپس حدود پنج خط با گفتمانی آینده نگر، به مطالبی که در ادامه مقاله خواننده با آن برخورد خواهد داشت اشاره می شود.

تعاریف:

طبق عنوان مقاله، ممکن است دارای چند پاراگراف وجود داشته باشد. در هر پاراگراف به یک موضوعی پرداخته و بصورتی مستند (نام خانوادگی، سال، صفحه) از قول سایرنویسندگان نقل قول شود. در این تیتر، خواننده با مبانی ومفاهیم نظری عنوان مقاله آشنا می‌شود.  بهتر است این تیتر بین 30-10 خط  باشد.

اصل مقاله:

در این بخش به اصل مقاله می‌پردازند. طبق عنوان و محتوای مقاله، ممکن است این بخش ممکن است در صورت لزوم شامل چند پاراگراف و چند تیتر باشد. در هر صورت بر اساس اینکه عنوان و محتوای مقاله شما چیست، لازم است تیترهای مناسب و جذابی برای این شمارها در نظر بگیرید ومطالب آنها  بهتر است به صورت مستند نوشته شود. اصل مقاله بهتر است بین (10- 5) صفحه A4 باشد.

نتایج و یافته‌ها:

این تیتر آنچه که در متن مقاله ارائه شده و نوآوری به کار رفته در مقاله را به خواننده نشان می‌دهد. در واقع، گفته نویسنده در این تیتر با گفته او در پاراگراف دوم مقدمه باید هماهنگ و یکسان باشد. این تیتر بهتر است حدود یک صفحه A4 بوده و در قالب یک جدول، نمودار، شکل، عکس، فرمول و یا حداقل جملاتی زیبا، نوآوری  مقاله را بیان کند.

جمع بندی:

جمع‌بندی حداقل شامل سه تیتر فرعی  می‌باشد. این تیتر نظر و برداشت نویسنده از محتوای مقاله را نشان بیان می‌کند، فواید خواندن این مقاله چیست.

تیترهای فرعی:

در تیتر فرعی نویسنده نوآوری  به کار رفته در مقاله خود را با نوآوری‌های موجود رمقالات دیگر، شباهت‌ها و تفاوت‌های آنها را با هم مقایسه می‌کند. نکته حائز اهمیت این است که خواننده متوجه شود  نویسنده یک چیز جدید و تازه را به دنیای علمی افزوده است این تیتر بهتر است بین (15- 5) خط نوشته شود.

سپاسگزاری:

در این بخش نویسنده از افرادی که در اجرای تحقیق با او همکاری داشته‌اند  قدردانی می‌کند. این بخش بهتر است بین (5- 2) خط باشد. البته این تیتر اختیاری است.

منابع و مأخذ:

فقط منابعی که در متن مقاله مورد استناد قرار گرفته‌اند در این بخش طبق الگوی مشخص نوشته می شوند. ابتدا منابع فارسی و بعد منابع انگلیسی درج می شوند. چند مورد از منابع استنادی مقاله باید بسیار جدید و نو باشند.